یکشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۵
وابستگی به تعریف و تمجید مردم، نشانه فاصله گرفتن از اخلاص است

حوزه / حجت‌الاسلام مظاهری با تأکید بر ضرورت اخلاص در بندگی خداوند، وابستگی به تشویق و تمجید دیگران را از موانع دستیابی به بندگی خالصانه دانست.

حجت‌الاسلام یاسر مظاهری امام جمعه مریانج در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، با تأکید بر ضرورت درک صحیح مفهوم بندگی خداوند، اظهار داشت: بندگی صرفاً به انجام مجموعه‌ای از اعمال و مناسک عبادی مانند نماز و روزه محدود نمی‌شود، بلکه حقیقت بندگی آن است که تمام ابعاد زندگی انسان رنگ و بوی الهی به خود بگیرد و زندگی و بندگی به‌عنوان دو مقوله جدا از یکدیگر تلقی نشوند.

وی با بیان اینکه بندگی باید در متن زندگی انسان جریان داشته باشد، افزود: انسان می‌تواند تمام رفتارها و فعالیت‌های روزمره خود را در مسیر رضایت الهی قرار دهد؛ از سخن گفتن و سکوت کردن در جایگاه مناسب گرفته تا انجام مسئولیت‌های خانوادگی، حتی کمک به همسر در امور منزل و خانه‌داری نیز در صورتی که با نیت الهی انجام شود، مصداق بندگی خداوند خواهد بود.

امام جمعه مریانج، با اشاره به ضرورت تبیین آثار بندگی در زندگی دنیوی، تصریح کرد: نباید ضرورت دینداری و بندگی خداوند را صرفاً با وعده بهشت و ترس از جهنم برای مردم تبیین کرد؛ چراکه بندگی خداوند علاوه بر آثار اخروی، نتایج ارزشمندی در همین دنیا دارد و موجب آرامش، رضایت درونی و بهره‌مندی بهتر انسان از زندگی می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ثمرات بندگی خداوند، دستیابی به رضایت از زندگی و شناخت هدف آفرینش است، انسان هنگامی که هدف خود را بشناسد و مسیر درستی برای رسیدن به آن انتخاب کند، از سرگردانی و پیمودن راه‌های طولانی و بی‌ثمر رهایی می‌یابد.

حجت الاسلام مظاهری با اشاره به ضرورت توجه به مسئله آزادی انسان در پرتو بندگی خداوند، خاطرنشان کرد: انسان اگر بنده خداوند نباشد، ناخواسته به بندگی غیرخدا گرفتار می‌شود. بنابراین، بندگی خداوند نه‌تنها محدودیت و اسارت نیست، بلکه راه رهایی انسان از وابستگی‌ها و بندگی‌های دیگر است.

وی با تأکید بر اهمیت اخلاص در بندگی، نسبت به وابستگی افراد به تشویق و تأیید دیگران هشدار داد و گفت: انسان نباید ارزش و آرامش خود را به تعریف و تمجید یا سرزنش دیگران گره بزند. کسانی که در بندگی خداوند به اخلاص رسیده‌اند، نباید با تشویق دیگران دچار غرور و با نکوهش آنان گرفتار ناامیدی و آشفتگی شوند.

امام جمعه مریانج، با اشاره به اهمیت تربیت صحیح فرزندان نیز ابراز کرد: والدین باید از تربیت شرطی فرزندان و وابسته کردن رفتارهای آنان به پاداش و تشویق بیرونی پرهیز کنند؛ زیرا چنین رویکردی ممکن است به‌تدریج روحیه وابستگی به تأیید دیگران را در افراد تقویت کند و انگیزه انجام کارهای درست را از نیت الهی به دریافت پاداش تغییر دهد.

وی با تأکید بر ضرورت استقلال شخصیت مؤمنان از قضاوت‌های اجتماعی، به روایتی از امام باقر(ع) اشاره کرد و ادامه داد: پیرو واقعی اهل‌بیت(ع) نباید با تعریف و تمجید مردم دچار شادی و با سرزنش آنان گرفتار ناراحتی شود؛ چراکه هدف ولایت اهل‌بیت(ع)، رهایی انسان از قیدوبندهای بندگی غیرخدا و رساندن او به حقیقت آزادگی است.

انتهای پیام./

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha